PAMUK

pamuk

Pamuk yetiştiriciliğinde neden irrigate akıllı sulama kullanmalıyım?


Pamuk bitkisinin verimi 60 günlük periyodlarda birikmektedir. Ortamın nem düzeyinin düşük tutulması (özellikle ilk açılma başladığında) önemlidir ve lif kalitesini olumlu etkiler. Pivot ve sprinkler gibi diğer sulama metotlarına kıyasla damla sulama, bitki yüzeyini değil, sadece bitki köklerini sulayarak, ortamdaki rutubet sorununu ortadan kaldırabilir.

 

Pamuk yetiştiriciliğinde, yeşil aksam gelişimi ve üretim arasındaki dengeyi korumak önemlidir, hassas sulama ile hem sağlıklı yeşil aksam hem de maksimum verim için bitkiyi dengeli yetiştirebilirsiniz. Pamuğun ihtiyaç duyduğu suyun ve gübrelerin tam miktarını vermek için hem kontrol hem de esnekliğe sahip olursunuz. 

Damla Sulama sistemi, bitki gelişim dönemine göre tam olarak gerekli olan miktarlarda sulama ve gübreleme yapmak için size imkan ve esneklik sağlar. Yeşil aksam gelişimi ve verim üretimini dengelemek için stres seviyesini kontrol edebilir, doğru sulama programı ile zamanında hasat yapabilirsiniz.

Karık sulama, yağmurlama sulama ve pivot sulama yöntemleri ile karşılaştırıldığında, akıllı sulama, lif kalitesini düşürmeden, değişik Agro-ekolojik şartlar altında 1 m3 su için % 20 daha fazla verim sağlayabilir.